kojeisto

Arcteqin uudet 250-sarjan suojareleet suojaavat Vaasan Sähköverkon kolmea sähköasemaa

Kolmen sähköaseman yhteisprojekti on näyttävä osoitus Arcteqin ja sähköistysratkaisuja tarjoavan VEO:n toimivasta yhteistyöstä.

Kolmen sähköaseman yhteisprojekti on näyttävä osoitus Arcteqin ja sähköistysratkaisuja tarjoavan VEO:n toimivasta yhteistyöstä.

vaasansahko_img1

Sami Koskela – VEO Oy, Jesse Saastamoinen – Arcteq Relays Oy, Petter Södergran – Vaasan Sähköverkko Oy

Arcteq toimitti suojareleet VEOn kolmelle projektille Vaasan Sähköverkolle. Torkkolan ja Ratikylän sähköasemilla saneerattiin vanhan sähköaseman koko suojarelekanta sisältäen 110/20kV suojareleet sekä päämuuntajasuojareleet ja jännitteensäätö. Kuutamolahden uudelle sähköasemalle VEO toimitti uuden vakiosähköasemarakennuksen Vaasassa valmistetulla Vector 20kV -kojeistolla, johon Arcteqin suojareleet on myös asennettu.
– Tämä on meille tärkeä yhteistyön avaus Vaasan Sähköverkon kanssa. VEOn kanssa olemme tehneet vastaavia hankkeita aiemminkin kotimaassa ja ympäri maailmaa, kertoo Arcteqin myyntipäällikkö Jesse Saastamoinen. Arcteq Relays suunnittelee ja kehittää sähkön jakelu- ja siirtoverkkojen suojaus- ja ohjaustuotteita.

250-sajan releet palvelevat monipuolisemmin

Suojareleiden tehtävä on suojata sähköverkkoa häiriöiltä ja antaa tietoa sähköaseman tapahtumista. Kolmen sähköaseman yhteisprojekti oli Arcteqin uuden 250-relesarjan ensimmäinen toimitus Vaasan Sähköverkolle. VEO on automaatio- ja sähköistysratkaisuja energian tuotantoon, siirtoon, jakeluun ja käyttöön tarjoava yhtiö.

VEO:lla Arcteqin uusi kehittyneempi relesarja otettiin käyttöön innolla.
– 250-sarjan releet ovat edellisistä sukupolvea monipuolisempia. Lisäksi rele on näyttävämpi, näyttö on suuri ja siihen saadaan paljon tietoa, VEO:n myyntipäällikkö Sami Koskela kuvailee.

Uusi relesukupolvi tuo luotettavuutta sähköverkkoon

Releitä käyttää arjessa tietenkin eniten loppuasiakas, Vaasan Sähköverkko, jonka tehtävänä on suunnitella, rakennuttaa ja ylläpitää sähkön siirtoyhteyksiä toiminta-alueellaan.

Vaasan Sähköverkon käyttöpäällikkö Petter Södergranin mukaan sähköasemilla halutaan nimenomaan panostaa uusiin kehittyneempiin releisiin, sillä elektroniikan vanhetessa vanhojen releiden toimivuus on aina epäluotettavampaa.

Arcteq järjesti Vaasan Sähköverkolle uusien releidensä käyttökoulutuksen. Ensikokemusten mukaan relesarjan käytettävyyteen ollaankin varsin tyytyväisiä.
– Ne ovat hyvin nykyaikaisia, selkeäkäyttöisiä ja aiempaa monipuolisempia suojareleitä. Jos jotain tapahtuu sähköverkossa, tapahtumista saadaan releeseen selkeät merkinnät, Södergran kertoo.

Hyvä yhteistyö syntyy hyvästä palvelusta

VEO ja Arcteq ovat tuttuja kumppanuksia jo Arcteqin perustamisesta lähtien. VEO:n Sami Koskelan mukaan Arcteqin palvelu on aina asianmukaista ja opastavaa; jos ongelmia tulee, ne selvitetään yhdessä hyvässä hengessä. Vaasan Sähköverkko puolestaan on tyytyväinen saadessaan sähköasemilleen koko paketin paikallista osaamista ja teknologiaa.
– Tämä yhteisprojekti on todellinen vaasalaisten taidonnäyte, Södergran iloitsee.

vaasansahko-img2